Jussi Sievänen

Testi-insinööri
Jussi Sievänen opiskeli Vaasan yliopistossa sähkö- ja energia- tekniikkaa. Nyt hän työskentelee testi-insinöörinä Wärtsilässä ja näkee polttomoottoritekniikan uusimmat oivallukset ensimmäisten joukossa.
Jussi Sievänen

Mitä opiskelit Vaasan yliopistossa? 

Opiskelin sähkö- ja energia- tekniikkaa, josta valmistuin diplomi-insinööriksi vuonna 2011.

Mitä muistat hyvällä opinnoista ja opiskeluajoista?

Hyvällä opiskeluajoista muistan meidän tiiviin, kymmenen kaverin porukan, joka kulki yhdessä kursseilla ja ainejärjestötouhuissa. Muistan myös hyvät kesätyöpaikat Vaasassa, jotka synnyttivät yhteyksiä ja uusia työmahdollisuuksia. Takuuteekkari oli aikamoinen valtti, kun heti ensimmäisenä kesänä sai tekniikan alan töitä.

Ensimmäiset opiskeluvuodet olin sähköasentajana Wärtsilän tehtaassa, sitten pääsin esittelijäksi Vaasan Asuntomessuille Wärtsilän polttokennolaitokseen, jossa kaatopaikkakaasusta tehtiin sähköä ja lämpöä hyvällä hyötysuhteella. Seuraavat kesät olin moottorilaboratoriossa. Tein myös diplomityön Wärtsilälle polttokennoihin liittyen. Ensimmäinen työpaikka valmistumisen jälkeen oli testi-insinöörinä polttokennolla. Koko kaveriporukkamme työllistyi Vaasan seudun energiayrityksiin todella hyvin.

Opiskelijoita kehotan lähtemään maailmalle vaihtoon, sillä diplomi-insinöörin työpaikat ovat kansainvälisiä vientiyrityksiä.

Työurasi: mitä teet tällä hetkellä? Työnkuvasi, nimikkeesi, työpaikkasi 

Tällä hetkellä olen testi-insinöörinä Wärtsilän moottorilaboratoriossa, jossa testataan laivamoottoreiden uusia tuotekehitysratkaisuja ja raportoidaan tuloksista muulle tutkimus- ja kehitysyksikölle. Työskentelen testimoottoreiden sähkö-, automaatio-, mittaus- ja ohjausjärjestelmien parissa. Olen mukana näkemässä kärkiteknologian ihmeet. Jos maailmalla tulee uutta laivamoottoreihin liittyvää, se on meillä testissä ensimmäisenä.

Mikä työssäsi on parasta?

Parasta on myös työni vapaus, sillä kukaan ei sanele suoraan, mitä pitää tehdä.

Jussi Sievänen

Opinnot: DI Vaasan yliopistosta 2011, opintosuunta sähkö- ja energiatekniikka
Työ: Testi-insinööri, Wärtsilä Finland Oy