Klaus Koskela

Accountant
Klaus Koskelan työpaikalla Wärtsilässä puhutaan päivittäin liki kolmeakymmentä eri kieltä. Monipuoliset työtehtävät taloushallinnon parissa sekä kansainvälinen työympäristö innostavat oppimaan töissä joka päivä jotain uutta. Yliopisto on antanut monia oppeja, mutta ennen kaikkea se on kannustanut luottamaan itseensä ja suhtautumaan uusiin asioihin uteliaasti.
Klaus Koskela

Mitä opiskelit Vaasan yliopistossa? Mistä olet alun perin kotoisin?

Opiskelin Vaasan yliopistossa kauppatieteitä pääaineenani vero-oikeus ja laajana sivuaineena laskentatoimi. Olen alun perin kotoisin Sievistä, Pohjois-Pohjanmaalta.

Koska aloitit opiskelun, koska valmistuit?

Aloitin opiskelun tammikuussa 2015 ja valmistuin kesäkuussa 2019.

Mitä muistat hyvällä opinnoista ja opiskeluajoista?

Mieleenpainuvimmat muistot opiskeluajoilta liittyvät tavalla tai toisella erilaisiin opiskelijatapahtumiin. Yhden opiskeluvuoden ehdin toimia myös ylioppilaskunnan hallituksessa, mistä jäi paljon unohtumattomia muistoja. Parasta Vaasan yliopistossa olivat kuitenkin kaikki ne ihmiset, joihin ehti opiskeluaikana tutustua ja joista sai monta hyvää ystävää.

Työurasi: mitä teet tällä hetkellä? Työnkuvasi, nimikkeesi ja työpaikkasi 

Työskentelen tällä hetkellä Wärtsilässä työnimikkeellä Accountant, Accounts Payable ja työnkuvaani kuuluu hoitaa Wärtsilän tytäryhtiöiden ostolaskujen kirjanpitotehtäviä.

Millaista työsi on?

Työni on varsin monipuolista, vaikka tietyt asiat hoituvatkin rutiininomaisesti. Tässä työssä pääsee soveltamaan ongelmanratkaisutaitoja ja monesti asioita pitääkin saada ratkaistua varsin nopealla aikataululla. Työtehtäviä hoidetaan pitkälti itsenäisesti, mutta oman tiimin apuun voi aina luottaa tarpeen tullen. Wärtsilä on hyvin kansainvälinen työympäristö, sillä konserniyhtiöitä ja työntekijöitä on useissa eri maissa ympäri maailmaa. Pääasiallinen työkieli on englanti, mutta pelkästään Vaasan toimistollammekin käytetään päivittäin peräti 29 eri kieltä! Hyvä kielitaito onkin työssä ehdottomasti etu.

Mikä työssäsi on parasta? Entä ikävintä?

Parasta työssäni on se, että joka päivä voi oppia jotain uutta. Yliopistosta sai hyvän pohjan työelämään ja käytännön työtä tekemällä näitä oppeja pääsee syventämään entisestään. Mitään yksittäistä ikävää asiaa en työstä osaa nimetä. Kiireisinä aikoina työaika saattaa toki venyä pidempään ja työpäivän jälkeen voi väsyttää, mutta vastaavasti hiljaisempina aikoina voi sitten tehdä lyhyempiä päiviä. Joustava työaika onkin iso etu työpaikallani ja arvostan sitä suuresti.

Tärkein oivalluksesi yliopistossa?

Usko omaan tekemiseen. Jos epäröit, tee se.

Klaus Koskela

Opinnot: KTM 2019, vero-oikeus
Työ: Accountant, Wärtsilä