Image
Kampus

Campus development project

Development project goals

The purpose of the campus development project is to create a vibrant and attractive meeting place in accordance with the principles of sustainable development. The first phase will focus on the renovation of our buildings and facilities. However, these changes are also accompanied by changes and development of way of working. Our goal is to take into consideration both the needs and the opportunities of studying in the future, thus creating an innovative and comfortable campus for everyone.

Palosaaren kampusalue on siirtynyt 30.4. Vaasan yliopiston ja Vaasan kaupungin omistukseen

Vaasan Merikampus Oy on Vaasan yliopiston ja Vaasan kaupungin yhteinen yhtiö, jonka tarkoituksena on hallinnoida ja kehittää yliopiston käytössä olevaa lähes 30 000 m²:n kiinteistöpinta-alaa, jota käyttää päivittäin 500 työntekijää ja 5000 opiskelijaa. Yliopisto omistaa Vaasan Merikampus Oy:stä kaksi kolmasosaa ja kaupunki yhden kolmasosan.

Koko kampusalueen kattavina yhteisinä kehittämiskohteina ovat mm. modernit oppimisympäristöt, tilatehokkuus ja tilojen käyttöasteen nostaminen.  Yhdenmukaisten kehittämistoimenpiteiden tehokas läpivienti nykyisessä hajanaisessa omistajatilanteessa olisi yliopistolle ja kaupungille hyvin haastavaa.

– Yliopiston strategiassa kampus ja sen kehittäminen yhdessä ympäröivän yhteisön kanssa on elintärkeässä roolissa. Haluamme tehdä tästä maailmanluokan kampusalueen, ja nyt suoralla omistajuudella mahdollistuu joustava ja tehokas tilakehittäminen henkilöstön ja opiskelijoiden tarpeiden mukaan. Lisäksi yhteistyö kaupungin kanssa on hieno esimerkki aidosti lisäarvoa tuovasta yhteistyömallista. Vahvistamme yhdessä koulutuksen ja tutkimuksen merkitystä osana Vaasan kaupungin mielikuvaa, toteaa Vaasan yliopiston rehtori Jari Kuusisto.

– Vaasan kaupunki on pitkäjänteisesti panostanut kaupungin, yliopiston ja muiden korkeakouluyksikköjen sekä elinkeinoelämän väliseen yhteistyöhön. Kaupungin näkökulmasta kauppa on jatkumoa yhteistyön ja kampusalueen kehittämiselle. Kaupunki on jo investoinut merkittävästi muun muassa ammattikorkeakoulujen käytössä oleviin toimitiloihin. Haluamme luoda maan parhaan, verkostoituneen kampusalueen, toteaa Vaasan kaupunginjohtaja Tomas Häyry